Vařím

Salát do krabičky s medovohořčičným dresingem

Další recept na rychlý oběd do krabičky do 15ti minut vznikl na základě návštěvy naší oblíbené restaurace. Od února si dávám k obědu v restauraci zásadně salát. Už mi totiž v hlavě běží odpočítávání do plavkové sezóny 😀 Takže se už v mrazivých únorových dnech snažím najet na odlehčenější stravu. Základ salátu je dresing. V tomhle případě jsme se doslova a dopísmene mohly v oné restauraci „užrat“ a od té doby v práci mluvíme jen a pouze o tomto salátu a denně se modlíme, aby byl v polední nabídce. Zatím nebyl a tak jsem si svojí vášeň musela schladit domácím salátem.

Potřebujeme:

ledový salát
červenou a žlutou papriku
cherry rajčátka
krůtí medailonky (nejlépe den předem naložené v oleji a koření)

Dresing:

dvě lžíce medu
lžíce hořčice (plnotučné)
sůl, pepř
šťáva z půlky limetky

Už jsem říkala, že na salátu je nejdůležitější dresing. V tomhle případě stačí vše smíchat dohromady a nechat uležet do druhého dne. Na tohle jsem přišla čistě náhodou, protože jsem si zkrátka dělala oběd den předem a ráno byl ten dresing ještě lepší.

Pak stačí nakrájet zeleninu a opéct medailonky na pánvi a vše vložit do misky. Nemíchat. Prostě nahážu do misky salát, na to papriku, pak rajčata a nakonec medailonky.
Dresing si nesu do práce v malé mističce bokem a zaleju s ním salát až těsně před konzumací. Kdybych to neudělala, vznikla by ze salátu břečka.

Tak a to je všechno 🙂 Celkově to zabere se vším všudy fakt maximálně 10-15minut a je to boží 🙂

 

 

 

Napsat komentář