Vařím

Matcha tea raw dort

 

Krustu na matcha tea raw dort jsem udělala napůl z rozinek, napůl ze sušených švestek (domácí) a z kokosu. Jako odměrku používám standartní Ikea sklenici (350ml). První krém je kešu slazené medem. Druhý je kešu, chia semínka, kokosové mléko, matcha tea a med.

 

1 sklenice rozinky/švestky
1 sklenice kešu
3lžíce kokosového mléka
1lžíce chia
2lžičky matcha tea (kupuju Wolfberry bio)
kokos dle potřeby

Den předem namoč rozinky/švestky a kešu do vody (každé zvlášť, prosím).

Mixuj rozinky/švestky a přidej kokos dle potřeby, natlač do formy (lepší menší – 18-20cm stačí), dej ztuhnout do lednice nebo usušit do trouby.
Mezitím mixuj do zblbnutí (nebo do hladké pasty – jak kdo chce) kešu s medem. Dej na korpus a suš/chlaď dál. Asi tři lžíce kešu pasty si nech bokem.
Smíchej chia, kokosové mléko, kešu pastu a matcha tea v misce a nech nabobtnat. Dej poslední zelenou vrstvu na dort a chlaď (nejlépe do druhého dne, stačí ale tak 4hodinky).

Udělej si kafe.
Ukroj si matcha raw dort.
Dej si pauzu.

Napsat komentář